kalilu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 El dimarts passat va tenir lloc a l'aula Luis Gómez de la nostra escola una xerrada on Kalilu Jammeh ens va explicar la seva dura i inimaginable experiència com a emigrant gambià cap a Europa. 

Kalilu Jammeh va sortir de Gàmbia fugint de la pobresa i va arribar a Espanya després d'haver fet més de 17.000 quilòmetres. Tot aquest periple va quedar reflectit en un llibre (El viatge de Kalilu) publicat l'any 2009 en castellà i que ja ha estat traduït al català, al francés i a l'anglès, sent la primera persona que escriu la seva experiència migratòria d'Àfrica a Europa.
La xerrada també va servir per presentar la fundació Kalilu Jammeh, una ONG d'ajut al desenvolupament, sense ànim de lucre, independent i aconfessional fundada pel mateix Kalilu i que vol contribuir a erradicar la pobresa extrema de Gàmbia impulsant i afavorint el desenvolupament educatiu, social i econòmic del país.

 Un cop acabada la xerrada, es va iniciar un animat col·loqui que va posar punt i final a un acte, on el nombrós públic assistent va poder conèixer de primera mà la crua realitat de l´emigració, un dels problemes més greus que té el món actualment.

A què es dediquen alguns dels nostres exalumnes?

Exalumnes

Durant el curs 2016-17 l'Apiària va fer diferents actes per a la celebració dels seus 50 anys. Coneix les activitats dutes a terme.

50 Anys