L’Escola Acadèmia Apiària va ser fundada l’any 1966. En saber que tancava el col·legi de la Divina Pastora, uns pares, preocupats per l’educació dels seus fills i filles, van iniciar un projecte que esdevindria la nostra escola.

L’Apiària neix, doncs, amb l’esforç i l’interès d’aquests pares que, de manera desinteressada, van lluitar per tirar endavant aquest projecte. No els va ser gens fàcil.

Han passat els anys i l’escola ha anat creixent i evolucionant tant en instal·lacions, com en alumnat, recursos, tecnologia i metodologia de treball.

L’edifici inicial estava format per planta baixa, un pis i terrat que s’utilitzava com a pati.

En el curs 1980-81 es realitzà una ampliació construint l’Aula Magna, edificada al terrat que donava al carrer La Plana.

El curs 1984-85 es completa la construcció del segon pis i el lateral que donava a la zona de l’Hort Nou.

Entre els anys 1988 i 1990 s’adquireix l’hort, propietat de la Residència Sant Bonifaci, es desenvolupen les obres, allargant-se l’edifici i engrandint-se amb noves aules. Es completa construint el segon pati.big 20033723 0 600 450

La renovació de l’escola no s’atura. Les noves necessitats i les inversions que es fan canvien la fesomia de l’edifici. El 2009 s’aixeca tot el pati de baix i es construeix un nou aulari, més modern i funcional. S’edifiquen tres aules per als més petits, un menjador i una sala polivalent, on s’hi poden fer classes, reunions de pares, teatre, conferències i actes de tota mena. Anomenem aquesta gran sala amb el nom d’Aula Luis Gómez, en record de qui va ser durant tres dècades mestre i director de l’escola. El pati de baix es reconstrueix damunt d’aquestes aules.

L’any de la seva inauguració van passar per l’escola un total de 206 alumnes; cinquanta anys després són entre 350 i 400 els alumnes que hi cursen els seus estudis.

El centre continua sent propietat de les famílies. Són els pares i mares els qui gestionen l’escola a través d’una Junta Administrativa.

L’objectiu de l’associació familiar és tenir una escola a l’abast de tothom, i anar millorant l’educació del seu alumnat, així com la qualitat de l’ensenyament.

A què es dediquen alguns dels nostres exalumnes?

Exalumnes

Durant el curs 2016-17 l'Apiària va fer diferents actes per a la celebració dels seus 50 anys. Coneix les activitats dutes a terme.

50 Anys