L'escola ha participat enguany en l'activitat "Lletra a lletra fem municipi: emparaulem-nos" que ha organitzat la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament de Piera i de la Biblioteca.

El passat octubre, tècnics de la Diputació ens van proposar d'entrar en aquest projecte. Ens van donar molta llibertat, podíem apuntar-hi el curs que volguéssim i enfocar el treball de la manera que creguéssim més adient. Vam estudiar les condicions que ens proposaven i vam decidir que hi faríem participar el tercer d'ESO.

Vam parlar-ho amb els alumnes i vam decidir que estudiaríem vocabulari català en desús. És cert que totes les societats canvien i que l'idioma, com a cosa viva que és, també canvia: moltes paraules estan desapareixent per manca d'ús, d'altres són substituïdes per anglicismes i paraules importades, d'altres per fi són noves i designen nous conceptes. És inevitable que desapareguin paraules que designen conceptes que ara no s'utilitzen i que s'incorporin nous mots per anomenar fenòmens de la tecnologia i de la ciència. En canvi, és trist que paraules útils i en actiu desapareguin simplement per desconeixement i siguin substituïdes per altres que no són pròpies: molta gent parla dels "nudillos" en lloc dels "artells", molts "s'assenten" en una cadira en lloc "d'asseure's", el menjar "senta malament" quan en realitat "se'm posa malament".

 

Durant mesos els alumnes de tercer han dedicat uns quinze minuts setmanals a treballar aquestes paraules i expressions. Finalment, el 23 de maig passat van presentar en públic el resultat d'aquest treball. A l'escenari del teatre Foment i davant d'un públic format per alumnes d'altres escoles i alguns pares van representar dues breus obres de teatre còmic, dos sainets.

Cal destacar el compromís i implicació de tots els alumnes del grup en aquest treball: tant els actors, com els encarregats d'escenografia, vestuari o text. El resultat va ser un èxit total, la satisfacció de la feina ben feta, el descobriment del talent d'alguns. L'enhorabona per als artistes!

A què es dediquen alguns dels nostres exalumnes?

Exalumnes

Durant el curs 2016-17 l'Apiària va fer diferents actes per a la celebració dels seus 50 anys. Coneix les activitats dutes a terme.

50 Anys